SE VEDE PUTEREA MEREU ÎNVINGĂTOARE A TINERELOR GENERAȚII!


Un eveniment public petrecut săptămâna aceasta m-a făcut să scriu câteva rânduri, impresionat fiind de extraordinara organizare, implicare și maturitate a tinerilor care au preluat frâiele unor instituții.

Tinerețea este vârsta reală a lumii și vocația spre care suntem mereu chemați! Indiferent de vârsta trupului, cea a sufletului trebuie să fie mereu aceea a tânărului entuziast angajat în a birui provocările istoriei și a-și împlini propriul destin, chiar dacă unii puțin trecuți de vârsta maturității nu vor să înțeleagă și caută soluții să pună bețe în roate celor tineri!

În discursul public, în ceea ce citim, vedem sau auzim cu ajutorul noilor mijloace de comunicare socială, adesea, din nefericire observăm repetată parcă până la saturație o concluzie cu aparențe înțelepte, dar falsă din temelii: noi v-am făcut ceea ce sunteți! Este parcă strigătul disperat al acelora îmbătrâniți în neputințele vieții și doborâți de vicisitudinile istoriei, care uită că trebuie să înțeleagă că timpul le-a trecut și că e vremea altora acum! Este vocea acelora învinși de povara păcatelor lor și care uită că fiecare generație are șanse egale și echitabile înaintea vieții.

Adesea, generațiile mai vechi sunt cele care complică existența tinerilor și uită că în privirea lor curajoasă și entuziastă se vede cel mai frumos lumea. Dar și că puterea lor de a învinge este mereu mult mai mare. Tânărul exprimă cel mai bine puterea, dăruirea și angajamentul de a pătrunde cotloanele existenței pe care Domnul Însuși ni le-a arătat. E adevărat însă și că tinerii trebuie să învețe din experiențele celor mai maturi, dar luând numai ceea ce este bun și nu toxic. Iar experiența acestora trebuie mereu folosită!

 Pe drumurile vieții, El Domnul Cel pururi tânăr a întâlnit tineri pe care umbra morții dorea să-i înghită atunci când multe mai aveau de spus. Fiica lui Iair, o copilă total nevinovată de nimic, ori fiul văduvei din Nain sunt numai două mărturii că Cel ce este Stăpân al timpului și al Vieții nu îngăduie așa ceva și învie chiar și din morți.

Este un semn peste secole că Domnul Cel Mare și Puternic este mereu de partea tinerilor. Este Apărătorul fiecărei tinere generații. Este Cel ce îi sprijină și-i ajută. Este Cel ce ne îndeamnă să investim încredere totală în ei.

Trebuie să le oferim tinerilor noștri o lume cât mai frumoasă, cât mai dreaptă și cât mai bună, eliberată de spaimele și ipocriziile unora îmbătrâniți în rele, de neputințele și neîncrederea lor și mai ales de neiubirea și disperarea ce îi ține prea mult în sclavie!

Să nu uităm că Domnul nostru este și Domnul lor și că El nu lasă niciodată la greu, este mai prezent în furtunile vieții, pentru că este Soarele lumii și al istoriei noastre!

Să nu uităm că Cel mereu tânăr de zile, Prietenul și Inspiratorul lor, al celor tineri, nu i-ar lăsa în mortale capcane niciodată, fără ajutor!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!