Să fim soare în orice furtună!


Clipă după clipă, fiecare înlănțuire a timpului cere cu mereu sporită putere, mărturisire și aprofundare, fiindcă pașii noștri sunt puși în mișcare pe ulița lui Cronos de acea dorință fabuloasă de a merge pe urmele Nazarineanului.
Și o știm cu toții, nenumărați au fost, sunt, și vor mai fi aceia care -L vor mărturisi pe Cel Înviat, prin viața, faptele, suferințele sau biruințele lor, pentru că El este Evenimentul extraordinar al lumii, Singurul ce mișcă toate și Unica speranță a vieții.
A mărturisi pe Cel ce este reprezintă un risc extrem, pentru că cel mai adesea vedem cum sigur dar repetat, tenebrele asaltează bunătatea sufletelor noastre, încercând să smulgă bucuria iubirii din pocalul inimii și să ne tragă pe tărâmul superficialității și în mocirla relativului.
Adesea, este incredibil cât de multă energie întunecată consumă unii pentru a acoperi strălucirea luminii unor fapte puse în slujba aproapelui și numai din dorința superficială de a lăsa mândria să frângă tăria mărturiei întru iubire. Nu o dată acest lucru ne arată câtă luptă este în spatele oricărui bine, câtă strălucire a luminii trebuie să înfrângă opacitatea întunericului și câtă nevoie avem de curăția sufletelor.
Ca stelele de pe cer și ca nisipul mării sunt mărturisitorii Luminii neapuse pururi, ne bucură sufletele, ne dau speranță și ne lansează întru noile bătălii ale Duhului.
Unul din exemplele cele mai hotărâte ale biruinței spirituale, ale mărturisirii credinței și ale minunatei lucrări a lui Dumnezeu este Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Puternic, hotărât și mare mărturisitor al bucuriei celei inepuizabile, din Thessalonikul începutului de secol al IV-lea, general și înalt demnitar al Imperiului roman, și care împreună cu Sfântul Cuvios Dumitru din Basarabi, român de al nostru, pe care-l celebrăm mâine, reprezintă miezul sărbătorii de pe Colina Bucuriei din Bucureștiul patriarhal, ce constituie cel mai important pelerinaj al Munteniei.
Mărturisitori plini de lumină, pelerini ai speranței și credincioși ai azurului vieții, înaintăm pe cărările istoriei cu credința în Cel Înviat, ducând până la marginile experienței și vieții noastre mărturia vieții întru Domnul.
Să fim soare în furtună, în orice potrivnicie a vieții, lumini pe calea vieții din Lumina Domnului și cei ce nu obosesc a tăia întunericul cu sabia Duhului!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!