Prietenii văzuți și Sfinții Îngeri - prietenii nevăzuți!

 Prietenii văzuți și Sfinții Îngeri - prietenii nevăzuți!

Este universală și profundă nevoia de prieteni! Cu ei împărtășim bucuriile dar și greutățile vieții, pășim cu încredere pe cale, simțim în mod concret că nu suntem singuri și mergem mereu mai departe.
Cu toții cunoaștem ce înseamnă să ai un prieten, dar și ce înseamnă să nu ai, mai ales atunci când ai nevoie. Prietenul adevărat este o mângâiere de la Dumnezeu, o reflectare a luminii Sale și o permanentă încurajare. Că există și falși prieteni și prieteni cu jumătăți de măsură sau care se comportă neprietenește, este binecunoscut. Dar, există, dincolo de această tipologie și aceea a prietenilor permanent fideli, care nu te lasă niciodată, care pășesc mereu alături de tine, care fac totul pentru a te sprijini, care te iubesc necondiționat, care îți apreciază unicitatea și specificitatea și care nu te părăsesc.
Probabil, vreți să știți unde-i găsiți sau dacă nu cumva glumesc! Nu, deloc, nu glumesc. Ei sunt reali, dar spre deosebire de așteptările unora, sunt nevăzuți. Da, pentru că sunt îngerii. Sfinții Îngeri. Și, nu glumesc deloc.
De fiecare dată când suntem fără putere și aproape căzuți, când credem că nu mai există vreo ieșire, când aproape ne piere speranța, când suntem descurajați sau neputincioși, ei intervin cu puterea Celui Atotputernic și ne scapă din multe sau chiar din tot. Pentru că ei sunt duhurile slujitoare date nouă spre ocrotire și ajutor, spre călăuzire și mângâiere. Cu multe nume, cu multe slujiri, cu multe calități... Ei sunt aceia care ne îndeamnă să fim mereu demni și curajoși în fața obstacolelor vieții, să nu disperăm niciodată când suntem în situații limită și, mai ales să credem. Ei au ajutat pe mulți în războaie să înfrângă pe mereu înfricoșătorii Goliați, au păzit pe mulți de focul ucigător al relelor, au inspirat pe artiști și creatori, făcători de bine, conducători ai destinelor oamenilor și pe toți cei ce slujesc viața.
Avem cu toții un înger păzitor. Istoria noastră este plină de evenimente minunate în care Dumnezeu a lucrat prin îngeri, istoria noastră personală, a fiecăruia, dar și cea a neamului nostru.
Astăzi, îi cinstim pe acești prieteni nevăzuți, dar indirect, tot pe Domnul, Creatorul lor și al nostru, Îl cinstim. Pentru că astăzi îi cinstim pe ei, eu vă propun ceva - încercați să fiți îngeri păzitori, ocrotitori și dăruitori măcar o zi pe săptămână! Cu cine vreți și unde vreți. Să vedeți că nu este ușor, dar veți simți atunci ceva din puterea acestor ființe minunate, date nouă spre ajutor.
Să fim îngeri unii pentru alții! Să fim mai mult decât credem că putem fi! Și atunci vom fi mai umani decât oricând! Vom fi ceea ce trebuie să fim! Ne vom împlini vocația! Mai ales cu cei mai tineri decât noi, căci ei au cea mai mare nevoie de ocrotire.
Să fim îngeri unii pentru alții, măcar o zi!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!