DISCURSUL PUBLIC ÎNTRE ETICĂ PROFESIONALĂ, MORALĂ ȘI ADEVĂR

Zoon politikon - omul are vocația comunicării și a comuniunii înscrisă în adâncul ființei sale, încă de la creație.
De-a lungul timpului, mulți ne-au uimit și încântat cu frumusețea expunerilor lor, dar mai cu seamă cu trăirea practică și concretă a principiilor morale pe care le-au invocat. Contemporaneitatea ne înfățișează numeroase discursuri publice, adesea atrăgătoare și frumoase, dar care, în cele mai multe cazuri, suferă de un viciu ontologic important: sunt nefundamentate pe etică, fără principii morale și străine de adevăr.
Lumea noastră are un ambalaj convigător și strălucitor, cultivă spectacolul, dar suferă din lipsa fermității morale, a valorilor profesionale și a fidelității față de adevăr.
De două milenii, mulți cu mîinile pătate de sânge nevinovat se întreabă, cu accente false de profunzime: Ce este adevărul? și tocmai pe el l-au masacrat, prin amăgire, înșelătorie, minciună și câte alte mărunte interese!
Visez, dar ce ziceți, dacă i-am reoferi lumii noastre o coloană vertebrală, din moralitate și adevăr, din bunătate și generozitate, din fidelitate și curaj, ar fi oare mai frumoasă, mai dreaptă și mai bună?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!