CE FĂCUȘI, DOMNULE PRIMAR?

Și nu învățăm nimic!
E constatarea tristă, mai ales după ce observ, cu amară tristețe, că sunt unii oameni politici ce nu învață nimic din istoriile trecutului!
Fie din viclean calcul politic, fie din ignoranță, sau, Doamne, ferește! dintr-o sinceritate de moment, unii spun lucruri trăsnite!
Atât de trăsnite, că te șochează și te gândești cu îngrijorare,  aceștia...odihnă a minții noastre, cum spune cineva, oare mai au viitor politic!?
Le iese uneori câte-o cascadă de cuvinte și te gândești că tare bune ar fi niscaiva ore de logică și oratorie, măcar luate în afara programului, ca meditație, că acum ce să faci, dacă ai lipsit de la ele, la vremea lor, e păcat să-ți pierzi credibilitatea pentru o...să-i zicem ignoranță sau, fie eroare de moment!
Puțin mai devreme, a picat, de pe piedestalul pe care unii îl ridicaseră, un primar ce părea simpatic și de treabă, iar pentru unii pâinea lui Dumnezeu!
E adevărat, depinde despre care Dumnezeu vorbim!
Nu a avut ce face, furat de peisaj, de ritm sau melodie și s-a apucat să -nalțe public osanale unei grupări sectare ce se crede ortodoxă! Greu de crezut, nu? Dar, real!
Simțitor din fire, n-am ce-i zice, dar dacă este real, spune domnule clar că te-ai convertit!
Așa știm și noi că, deși nu ai fost la Ierusalim, la cel vechi mă refer, ai devenit un fiu al Noului Ierusalim! Atât te-a dus credința, înțelegerea și fervoarea! De gustibus non disputandum!
Dar să știm, că doar ești față publică, iar la vot, bieții ortodocși majoritari sunt cei amăgiți cu promisiuni, ce țin de Ierusalimul vechi, nu!?
Așa înțelegem și noi de ce la Referendumul recent domn primar a făcut joc de glezne, s-a făcut că șutează și a dat un gol de aer! Mare nepot al unui mare om! Păcat!
Renume mare, trecut cu importanță, dar realizări prezente puține, sărace și cu ifos! De învingător, desigur! Da, ați reușit să învingeți! Ați câștigat câțiva zeci de nou ierusalimiteni pucioseni și i-ați pierdut pe cei mulți ortodocși!
Ei vă iubesc în continuare, vă respectă și vă urează succes în viitorul dumneavoastră!
Da, desigur, nu politic, că acela s-a topit, azi îl vedem și nu e.
Doamne, era cât pe aproape să greșesc, litera din tastatură, bineînțeles!
Scuze, și nu mai e!
Cine are urechi de auzit să audă și să înțeleagă!
Domn primar, păcat, alături de un prieten din presa aservită, Petruț, care are amnezie! Ai dat cinstea pe rușine! ruine...!
Eu rămân, ÎNTOTDEAUNA CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!